Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

En något annorlunda återsamling

30 juli 2020 13:00
upptakt

Idag samlades laget igen efter sommarledigheten. En uppstart som den här gången sker med en mängd nya förhållningssätt.

– Vi har en diger lista med rutiner vi följer för att vi ska kunna hålla på det det vi älskar mest av allt, säger GM Peter Jakobsson.


Alla känner vid det här laget till varför klubbar tvingas att ställa om mängder av rutiner. När a-laget idag hade återträff gick man igenom en mängd av de nya förhållningssätt som gäller framöver.
– Vi har fått styra om en del, det kan man säga. Men vi vill inget annat än att få det här att fungera så det är inget att fundera på. Vi väljer att se det från den positiva sidan - att vi faktiskt kan hålla på med det vi älskar allra mest vilket är att spela ishockey, säger Jakobsson.
Några av de nya rutinerna som gäller är:

 • Stängt omklädningsrum
  – Vi stryper ned till de som har utrymmena som arbetsplats. Inga andra släpps in i våra utrymmen nu.
 • Daglig hälsokontroll
  – Det går ut ett formulär varje morgon till de som har access till omklädningsrummet där man få deklarera hur man mår och om man själv, eller någon i familjen, har någon symptom. Om det är så stannar man hemma.
 • Begränsningar i antal människor på samma plats
  – Vi kommer att begränsa även här inne i våra utrymmen. Hur många som byter om samtidigt, hur många vi kan vara inne hos medical, i pentryt osv.
 • Jobb i skyddsutrustning
  – Oskar och Mattias kommer att jobba i full skyddsutrustning när behandlingar ges. Det kommer att krävas en god planering för att allt ska fungera med behandlingar osv, men det ska gå det också, säger Jakobsson.

Men trots att säsongsupptakten är fylld av nya rutiner så finns det en enorm glädje att åter få vara tillsammans.
– Jag sade det när jag pratade till gruppen i morse, att vi är lyckligt lottade som får hålla på med det vi drömt om sedan vi var små knattar. Det gäller att se det istället för de ”hinder” som nu föreligger i vår verksamhet. Vi vet att vi skänker mycket glädje till så många människor som följer oss på alla olika vis, och om det nu blir så att vi inte kan ha våra vänner på plats i arenan när vi startar upp så gäller det för oss att tänka att de ändå ser oss och stöttar oss, sade Johan Pennerborn som på morgonsamlingen även sade några fina ord om Bo ”Kulon” Lennartsson som så tragiskt lämnade oss nyligen.
– Jag tror att många vet vem Bo var, men jag tror inte alla vet hur mycket arbete han har gjort bakom kulisserna genom åren. En underbar människa på alla vis, och jag kände att jag ville säga något om det idag. En del är nya i gänget och kanske inte har den vetskapen, men jag ville att alla ska få veta lite grann om vem Bo var och vad han har betytt. Både för mig som person, men också för Färjestad BK och hockeyn i stort.


Pennerborn ser också en stor möjlighet i ett framtida lärande ur den situation vi nu befinner oss i.
– Jag tänker att vi kan lära oss jättemycket av det här. Dels hur jag reagerar som person, hur jag tar tag i saker som blir nya, men också i förhållandet till andra. Svårt att peka på något enskilt, men hela vår vardag har ändrats och man få lära sig att hitta nya vägar på så många sätt. Det är nyttigt på sitt sätt, säger han.

Det som stod på programmet idag var tester, och de visade att sommaren har tagits tillvara på ett bra sätt.
– Det är många som förbättrat sina resultat jämfört med vårens tester. Det visar på att sommaren, som den har varit, har gett den vila kropparna behöver för att ta till sig det träningsprogram de fick medskickat inför ledigheten. Nu är det upp till oss att tillsammans med grabbarna ta nya steg i uppbyggnaden inför säsongen, säger fystränare Richard Kalenius.

Under fredagen väntar ytterligare tester innan isträningen drar igång under nästa vecka.