• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt

Färjestad föll på Hovet

12 april 2019 21:51
Matchreferat SF4

Djurgården Hockey - Färjestad BK 3-1 (2-0, 0-0, 1-1). Djurgården inledde bäst och satte 2-0 i första perioden. FBK åt sig in i matchen i andra men lyckades inte spräcka nollan. Istället kom 3-0 innan Martin Johansson reducerade i tredje perioden.


Första perioden

Efter en jämn inledning fick hemmalaget ett numerärt överläge men utan resultat. Djurgården var lite hetare och aggressivare och gjorde 1-0 efter åtta minuter. Bobbo Petersson skickade in pucken mot mål, den tog på FBK-klubba och landade på bladet för Sebastin Strandberg som enkelt la in pucken.
Mattias Guter var nära att öka på i nästa anfall men FBK-målvakten Markus Svensson räddade.
Färjestad fick nästa powerplay och man hade ett antal bra avslut men Adam Reideborn i DIF-målet räddade allt.
Efter 17 minuter kom 2-0 då Axel Jonsson-Fjällby lurade sig fri på vänsterkanten och sen spelade över till Mattias Guter som fick öppen kasse.
Johan Ivarsson och Jesper Olofsson hade fina skott i periodslutet men Reideborn höll tätt. 2-0 i paus efter 5-8 i skott.

Andra perioden

Djurgården inledde bäst och hade några halvchanser men FBK tog timeout efter 6:17. Snacket hjälpte för nu var det FBK som tog tag i spelet, Michael Lindqvist var nära en reducering men pucken tog i kryssribban i åttonde minuten. I nästa anfall var det Ilari melart och Oskar Steen som höll sig framme men Reideborn räddade dubbelt. Lindqvist och Jesper Olofsson hade flera fina skottlägen men lyckades inte överlista DIF-målvakten. I slutminuten fick Niclas Bergfors ett friläge men sköt utanför. Att FBK gjort en bra period underströks av skotten, 6-11.

Tredje perioden

FBK vaskade om i kedjorna och satte rejäl press på hemmalaget med aggressivt spel. Man hade flera långa anfall men efter sex minuter kunde DIf få ett friläge efter att hemmaback fått en puck i hjälmen och pucken for iväg till ett friläge för Daniel Brodin. Brodin tryckte upp pucken i högerkrysset och det var 3-0.
FBK jagade vidare och fick utdelning efter 8:32 då Martin Johansson vann kampen framför mål och kunde stöta in 3-1-pucken.
Målet gav behövlig energi åt FBK som plockade ut målvakten med fyra(!) minuter kvar. Man fick ordentligt tryck och Mikael Wikstrand dunkade in 3-2 i högerkrysset! Trodde alla men i vanlig ordning det blev videogranskning och efter extremt lång väntan dömdes målet bort för att Linus Johansson stört målvakten.

Matchen slutade 3-1 och därmed har Djurgården 3-1 även i semifinalserien som vänder tillbaka till Karlstad på söndag.