Lagbygget: Martin Johansson flyttar hem
Publicerad: 2017-03-30
Lagbygget
Efter fyra framgångsrika säsonger i Örebro väljer nu Martin Johansson att vända ”hem” till Karlstad och spel i Färjestad BK.
– Det känns skönt att det är klart och det ska bli riktigt kul, hälsar han från familjesemestern på Gran Canaria.

Det är ”hem” med modifikation.
Martin är född i Landskrona, men har allt sedan tiden på hockeygymnasiet sett Karlstad som sitt andra hem. Det var också här han träffade sin fru, som för egen del gick på friidrottsgymnasiet vid tiden.
– Farsan och farbror Gunnar har ju såklart präglat mig och det känns verkligen som man flyttar hem nu. Färjestad har alltid varit ”mitt” lag så att säga. Vi letar hus och vi kommer att bli Karlstadbor för gott nu, säger han.

Martin har stora förhoppningar på kommande säsong.
– Jag kommer att bidra med min fart och ska givetvis försöka sätta lite puckar och skapa mycket framåt. Jag är taggad!

Martin fick ett riktigt uppsving på karriären när Pontus Gustafsson och Patrik Ross tog honom till Örebro. Där fick han känna ett stort förtroende och med det gick både istid och produktion upp.
– Vi har haft fyra jättefina år i Örebro och jag har dom att tacka för mycket. Men samtidigt känns det som sagt skönt att komma ”hem” till Karlstad igen.

Avgående sportchefen Håkan Loob säger så här om Martin:
– Tycker det är kul att han kommer hem. Han har haft en riktigt bra utveckling de senaste säsongerna med bland annat spel i Tre Kronor. Han har gjort stadigt med poäng i SHL och han kommer att tillföra fart, och förhoppningsvis produktion, säger Loob.

Martin Johanssons kontrakt är på 2+1 år.

Kommunikatör Stefan Eriksson