Färjestad förlorade borta mot Ambri-Piotta

5 september 2019 22:25
CHL

HC Ambri-Piotta - Färjestad BK 2-1 (0-0, 1-0, 1-1). Lagen bjöd på en jämn, tuff och lite grinig match men utvisningarna, bl a två matchstraff, blev kostsamma för FBK. Ambri gjorde 1-0 i andra perioden och 2-0 tidigt i den tredje innan Vojtech Mozik reducerade för FBK med tre minuter kvar.


Första perioden

FBK drog på sig en tidig utvisning och det var nära att Ambri-Piotta tog ledningen men målvakten Markus Svensson gjorde en grym räddning i sidled på ett direktskott och plockade(!) pucken.
Den förväntade anstormningen från hemmalaget uteblev helt då FBK visade upp ett väldigt tätt försvarsspel och när man fick tag i pucken höll man i den och fick flera långa anfall. Backen Sebastian Erixon hade bästa målchansen mitt i skottsektorn men Ambrimålvakten räddade.
FBK fick ett powerplay efter tretton minuter men fick inte till något ordnat spel. I sextonde minuten tacklade Victor Ejdsell Dominic Zwerger bakifrån efter att Zwerger vänt ryggen till. Ingen våldsam tackling alls men domarna bedömde det som ett matchstraff.
FBK redde dock ut det numerära underläget på ett bra sätt och det var mållöst i paus efter 6-8 i skott.

Andra perioden

FBK inledde väldigt stark och skapade flera bra lägen att ta ledningen, Marcus Nilsson den bästa chansen i mitten, men Dominik Hrachovina i hemmamålet räddade allt.
Ambri-Piotta spelade rakare, tuffare och på gränsen och det blev en hockey som passade schweizarna bättre. Ledningsmålet kom efter 3:49 då Fabio Hofer kunde svepa in en retur.
Det blev allt grinigare mellan spelarna och utvisningarna duggade tätt. Det var FBK som fick spela mest med en man mindre, Linus Johansson drog på sig ett matchstraff efter ett gruff. Man klarade dock av boxplayspelet bra men det slet på laget där vissa fick spela myckat och andra knappt alls.
Ville Leskinen var nära att kvittera för FBK men pucken styrdes utanför högerstolpen av en hemmaback när målvakten var ur läge.
1-0 in till andra pausen efter 11-16 i skott i perioden.

Tredje perioden

FBK gick på kvitteringsjakt direkt och förde spelet. Oskar Bäck fick pucken gratis vid motståndarmålet men uppfattade inte hur fri han var och avslutet var svagt.
Karlstadslaget hade ett högre tempo och tryckte tillbaka Ambri men i åttonde minuten fick hemmalaget en spelvändning och Matt D'Agostini kunde från högerkanten smälla in 2-0-pucken med ett mäktigt skott i bortre krysset. Psykologiskt väldigt tungt för FBK med 11:42 kvar.

Nu satsade FBK ännu mer framåt men Ambri försvarade sig väl och det gav också fina kontringslägen för hemmalaget och de tvingade FBK-målvakten Svensson till flera jätteräddningar.
FBK chansade med att plocka ut målvakten med drygt fyra minuter kvar för spel sex mot fem. Reduceringen kom med dryga tre minuter kvar då Vojtech Mozik från höger trädde in pucken till 2-1.
Man fortsatte med utplockad målvakt men man lyckades inte skapa någon rejäl kvitteringschans och förlusten var ett faktum.

Ett lite trubbigt Färjestad föll trots målvakten Markus Svenssons storspel mellan stolparna. FBK var spelmässigt och chansmässigt väl med i matchen men ineffektivitet och matchstraffen på nyckelspelarna Ejdsell och Linus Johansson blev dyrbara.