Stefan Larsson: – Vi är bedrövade

14 mars 2020 18:09
corona

Säsongen är över. Coronavirusets framfart har stoppat mycket runt om i andra länder liksom i vårt eget. Nu är det klart att årets slutspel om LeMats pokal ställs in.

 – Vi är bedrövade. Det är en enorm tomhet som infinner sig, säger Färjestads VD Stefan Larsson.


Beslutet på lördagskvällen föregicks av en dag med telefonmöten. Möten där man enhälligt beslutade sig för att ställa in årets slutspel.
– Ja du, vad ska man säga. Vi är bedrövade, ledsna, förtvivlade. Men vi känner tillsammans att vi inte kunde göra på något annat sätt och vi var eniga i beslutet. Vi känner stor respekt inför det här och hela situationen är beklaglig på alla sätt, säger Larsson.

Vad händer nu?

– Det vi som klubb nu måste göra är att få kontroll på hela vår situation. Titta över vilka konsekvenser det får, såväl sportsliga, organisatoriska som ekonomiska. Vi får nu vädja till alla supportrar, partners, media och alla andra som vill veta hur vi hanterar detta om lite andrum. Vi behöver få fatt i saker och ting och kommer så klart att meddela när det finns något att meddela. Det är en omtumlande tid och vi behöver få tid att göra kloka saker framgent. Vi har många kloka medarbetare och folk omkring oss, men ingen har väl direkt varit med om något liknande som det vi nu ställts inför, säger Larsson.

Den totala tomheten som uppstått är svårt att hantera, menar Larsson.
– Man är ledsen för egen del, men också ledsen för alla våra fantastiska supportrar och partners som inte får uppleva det vi tillsammans kämpat för sedan i våras. Slutspelet är ju det vi sliter under 52 omgångar för att nå. Den känslomässiga tomheten som nu infunnit sig är märklig och svår att hantera, avslutar Larsson.