FBK vann i förlängningen mot tappert Timrå
Publicerad: 2019-02-23
Färjestad BK- Timrå IK 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0). FBK mötte ett tätt och uppoffrande Timrå som krympte ytorna och dessutom hade en storspelande målvakt i Victor Brattström. Det dröjde till förlängningen innan Joakim Nygård avgjorde på en retur i powerplay.

Att det var serieledarna hemma mot tabelljumbon syntes inte mycket av i den första perioden. Gästande Timrå spelade defensivt och backade hem med alla spelare vilket gjorde att FBK inte tog sig in på mål mot de vassa mållägena. Martin Johansson, Sebastian Erixon och Michael Lindqvist hade några halvchanser men antingen sköt man utanför eller så räddade Timråmålvakten Victor Brattström.
Timrå hade ett par lägen där Ludwig Renfeldts stolpskott i powerplay i slutsekunderna var närmast.

Timrå inledde med en man mer och Henrik Törnqvist hade fritt i mitten men Adam Werner i hemmamålet räddade.
FBK fick nästa powerplay och hade några backskott med skymning framför mål men Timråmålvakten räddade starkt. FBK fortsatte att skapa chanser men saknade den rätta skärpan.
Daniel Viksten hade öppet mål ur liten vinkel i slutsekunderna men sköt utanför den högra, bortre stolpen.

Timrå fick ett friläge där Vilmos Gallo trodde att han gjort 0-1 men det det dömdes bort då han tryckte in FBK-målvakten med pucken under sig.
FBK höjde tempot och Joakim Nygård fick ett friläge i sjunde minuten. Timråmålvakten knep dock igen benskydden och räddade.
Gästerna var inte ofarliga, Rickard Palmberg hade helt fritt i åttonde minuten men Werner styrde undan.
Emil Berglund fick ett friläge till skänks med Werner räddade åter.
När samme Berglund hamnade på botbänken med fyra minuter kvar fick FBK sin chans i numerärt överläge men ett tappert kämpande Timrå redde ut läget.