SHL kommenterar dagens besked från Folkhälsomyndigheten

29 maj 2020 09:07
corona

Idag presenterade Folkhälsomyndigheten direktiv för idrotten gällande matcher. Folkhälsomyndigheten beslutade att, från och med den 14 juni, tillåta elitidrott som följer de allmänna riktlinjerna.


Svensk hockey följer utvecklingen av covid-19 noga och utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Med anledning av de nya direktiven kommer ligorna inom svensk ishockey att se över på vilket sätt som matcher kan genomföras med nuvarande direktiv.

– Vi har ett väl fungerande system idag där samtliga ligor och regioner är involverade i olika frågor genom våra Elitkommittéer för dam och herr samt Tävlingsutskottet. Det är precis i den här typen av situationer som vårt system fyller sin viktigaste funktion för samarbete och förankring, säger Olof Östblom, tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet.

– Det är fortfarande nästan fyra månader kvar tills vi drar igång säsongen med matcher den 19/9 och mycket kan hinna ändras till dess. Vi ska nu sätta oss in i det Folkhälsomyndigheten presenterat idag som gäller just nu, och hur vi ska förbereda oss utifrån det. Eventuella förändringar och beslut om det kommer presenteras i samband med vår bolagsstämma den 23/6, säger Michael Marchal, VD SHL.

På Riksidrottsförbundets (RF) hemsida finns mer att läsa om de riktlinjer och rekommendationer vi har att förhålla oss till.