Lördag Lör 16 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Söndag Sön 21 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Rydahl: – Färjestad är det finaste man kan spela i

16 juli 2019 11:00
Sommarläsning

Efter en stark säsong, med förnyat kontrakt dessutom, ser Gustav Rydahl framtiden an med stora förhoppningar.

– Jag hade en bra säsong och vill bygga vidare och fortsätta utvecklas, säger han.


Gustav Rydahls hockeyresa är känd vid det här laget, så den lägger vi ingen större vikt på i den här texten. Däremot så är det intressant att sitta ned med grabben från Råtorp och snacka framtid. En framtid där han ser sig själv i en stor roll i den bollklubb han har närmast hjärtat.
– Det är väl ingen som inte vet att jag är en FBK-kille in i märgen. Att man dessutom nu har fått komma tillbaka, fått förtroende från start och dessutom fått förlänga kontraktet gör mig stolt över det jag presterat hittills.

I dagens elitidrott är det mer och mer ovanligt att man faktiskt får spela för den klubb man håller på. Blir det annorlunda, och i så fall hur?

– Det är en skön och ganska mäktig känsla faktiskt. När du är liten och spelar hockey för stadens klubb så vill du ju inget annat än att få spela i a-laget inför fullsatt arena. Att det händer senare i livet gör ju att man blir tacksam och ödmjukt tar in det. Att få åka in för sina fans är häftigt eftersom man är en supporter själv. Och vad det gör med en i spelet, ja…jag tror att man faktiskt gör det där lilla extra utan att man tänker på det. Man vill ju vinna till varje pris.

Som att ta ner en puck med ”kulorna” och göra mål?

– Jag gör om det om det behövs, ler han.

Han säger att han nu känner att han är en de som ska driva det här laget framåt. Både med spel, attityd och ett omhändertagande av de som kommer nya.
– Det är viktigt att de som kommer hit nya känner sig välkomna och kommer in i gänget. På isen och vid andra träningspass så gäller det att ge allt och att visa alla att det inte finns några andra alternativ än att ge just allt. Det är så man också lättast kommer in i gänget, att visa med sina insatser att man vill vara här. Alla är inte artister men vi kan alla jobba stenhårt och ge allt.

Att allt inte handlar om hockey, utan att det finns ett liv på sidan av isen är något som också kommer in i att bygga lagkänsla.
– Det behöver inte vara så märkvärdigt. Man kan bjuda hem på mat nån kväll och bara sitta och prata. Vi hade en del av den varan förra säsongen och det blev väldigt bra, så det ska vi fortsätta med.

Likt alla andra som upplevde det bittra uttåget i semifinalen mot Djurgården så ser han det som en stor portion tändvätska.
– Så surt som det var, när vi kände att vi var det bättre laget, det vill man inte uppleva igen. Det ger energi till att träna ännu hårdare och förbereda sig ännu bättre inför säsongen som kommer.

Med tanke på de som lämnat och de som kommit in, hur tror du omvärlden ser på Färjestad BK till kommande säsong?

– Ärligt talat så får de tycka precis vad de vill, det är inget som jag eller någon annan i laget bryr oss om. Vi har ett jäkligt bra lag och vi kommer att köra på. Vi tror på det vi gör.

Då jag tror mig veta att du inte har något emot att, ska vi säga, vara mindre omtyckt av motståndare och motståndarsupportrar…triggas du av det?

– Ja, som fan! Mycket av det tog jag med mig från förra säsongen där det kanske inte var så många som trodde på mig men där jag bevisade både mig själv och andra att jag är en kille att räkna med. Så ja, det triggar, ler han.


Och för att återknyta lite till inledningen så känns det som att Gustav Rydahl är i Färjestad för att stanna och bli något. Att bli ett namn som man för alltid kommer att förknippa med just Färjestad BK.
– Ja…jo, det är klart man vill bli det. Färjestad för mig…det är det finaste man kan spela i. Jag har alltid drömt om att spela här och som jag sagt tidigare, det är aldrig problem att tagga upp till en match oavsett om det är tisdag eller lördag. Vi har alla verktyg och möjligheter för att lyckas. Det är bara att ta vara på det, säger han.


#sommar2019