Tröjnummer - från 1 till 100

20 april 2020 18:30
nostalgi

Vi har sett många fina spelare komma och gå i vår bollklubb genom åren. En del har satt rejäla avtryck, såväl i meritlistan som i popularitet. Vi tänkte därför göra en resa bland våra tröjnummer. En resa som startar i morgon.


Tröjnummer.
Ett tröjnummer kan i kombination med rätt spelare bli smått ikoniskt. Det ligger ett stort intresse i just tröjans nummer i kombination till den som bär eller har burit den. Så också hos oss.

Vi har valt att börja vår resa bland våra tröjnummer från starten av SHL/Elitserien 1975/76.
Under den tiden har Färjestad tagit 9 SM-guld och varit i 20 finaler, vilket såklart gör urvalsprocessen aningen knepig i en del fall. Vissa nummer har burits av ett flertal spelare som på ett eller annat sätt satt ett personligt avtryck. Så helt enkelt har det inte varit.

Vi kommer att presentera ett nummer per dag, med start i morgon, och vi kommer att göra det via vårt konto på Instagram. Om du inte redan följer oss där är det läge att göra det. Vi kan utlova både självklara kandidater som vissa mer oväntade.

Vi kanske inte alltid kommer att vara överens om vem som ska få representera ”sitt” nummer, men det är ju det som är det fina - att vi kan tycka olika, men ändå älska samma sak!

Så välkommen att hänga med på resan - vårt instragram hittar du här!