• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr

Markus Svensson rena väggen i toppmötet

12 mars 2019 23:18
Eftersnack

Luleås målvakt Joel Lassinantti har bäst siffror sett över hela säsongen men i toppmötet mellan Färjestad och serieledande Luleå vanns målvaktsmatchen klart av FBK-målvakten Markus Svensson.
– Vi spelar ett jättedisciplinerat försvarsspel och vi offrar oss hela matchen, säger Markus.


Färjestad visar storform inför slutspelet när man vann mot serieledande Luleå med 3-0. Man är effektiva framåt och har två kanonmålvakter i Markus Svensson och Adam Werner. Mot Luleå var det Svensson som vaktade målet och efter en strålande insats höll han säsongens femte nolla i det som kallades för seriefinalen.
– En fantastisk laginsats hela matchen, vi kommer ut och tar kommandot. Vi spelar ett jättedisciplinerat försvarsspel och vi offrar oss hela matchen, säger Svensson.
– Nollan är inte så viktig, viktigast att vinna hockeymatcher och spelar vi som idag är vi svåra att slå.
Luleå har seriens bästa målvakt i Joel Lassinantti sett till all statistik men kvällens målvaktsmatch gick solklart i Markus Svenssons favör efter en ny toppinsats och en smula tur med ett par stolpträffar.
– Klart jag hade medstuds på några situationer men vi skapade också många chanser framåt, en riktigt bra match från vår sida, säger Svensson.
– Alla köper vårt spel och all gör det på ett uppoffrande sätt.

Nu går ni för serieseger på torsdag hemma mot Djurgården?
– Klart det blir en viktig match på torsdag, om jag inte har helt fel så har vi allt i egna händer. Vinner vi serien så har vi hemmaplansfördel i slutspelet.
Faktum är att det räcker med en poäng mot Djurgården förutsatt att Luleå tar full pott i sin sista seriematch hemma mot Växjö. Tappar Luleå en poäng eller mer i sin match är seriesegern klar för FBK oavsett resultat mot Djurgården.

Privat går familjen Svensson i väntans tider, det väntade barnet har gått över tiden med några dagar vilket har gjort att Markus inte följt med på lagets bortamatcher senaste tiden.
– Det funkar bra att spela på hemmaplan, vi hade ett snack hemma idag och allt verkade lugnt före matchen, berättar den blivande pappan som har mobiltelefonen bredvid sig i omklädningsrummet, redo att åka så fort det ringer.
– Hoppas barnet kommer innan slutspelet kommer, avslutar han med ett leende.