Måndag Mån 11 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Markus Svensson rena väggen i toppmötet

12 mars 2019 23:18
Eftersnack

Luleås målvakt Joel Lassinantti har bäst siffror sett över hela säsongen men i toppmötet mellan Färjestad och serieledande Luleå vanns målvaktsmatchen klart av FBK-målvakten Markus Svensson.
– Vi spelar ett jättedisciplinerat försvarsspel och vi offrar oss hela matchen, säger Markus.


Färjestad visar storform inför slutspelet när man vann mot serieledande Luleå med 3-0. Man är effektiva framåt och har två kanonmålvakter i Markus Svensson och Adam Werner. Mot Luleå var det Svensson som vaktade målet och efter en strålande insats höll han säsongens femte nolla i det som kallades för seriefinalen.
– En fantastisk laginsats hela matchen, vi kommer ut och tar kommandot. Vi spelar ett jättedisciplinerat försvarsspel och vi offrar oss hela matchen, säger Svensson.
– Nollan är inte så viktig, viktigast att vinna hockeymatcher och spelar vi som idag är vi svåra att slå.
Luleå har seriens bästa målvakt i Joel Lassinantti sett till all statistik men kvällens målvaktsmatch gick solklart i Markus Svenssons favör efter en ny toppinsats och en smula tur med ett par stolpträffar.
– Klart jag hade medstuds på några situationer men vi skapade också många chanser framåt, en riktigt bra match från vår sida, säger Svensson.
– Alla köper vårt spel och all gör det på ett uppoffrande sätt.

Nu går ni för serieseger på torsdag hemma mot Djurgården?
– Klart det blir en viktig match på torsdag, om jag inte har helt fel så har vi allt i egna händer. Vinner vi serien så har vi hemmaplansfördel i slutspelet.
Faktum är att det räcker med en poäng mot Djurgården förutsatt att Luleå tar full pott i sin sista seriematch hemma mot Växjö. Tappar Luleå en poäng eller mer i sin match är seriesegern klar för FBK oavsett resultat mot Djurgården.

Privat går familjen Svensson i väntans tider, det väntade barnet har gått över tiden med några dagar vilket har gjort att Markus inte följt med på lagets bortamatcher senaste tiden.
– Det funkar bra att spela på hemmaplan, vi hade ett snack hemma idag och allt verkade lugnt före matchen, berättar den blivande pappan som har mobiltelefonen bredvid sig i omklädningsrummet, redo att åka så fort det ringer.
– Hoppas barnet kommer innan slutspelet kommer, avslutar han med ett leende.