Massor av skridskokompisar i Löfbergs Arena
Publicerad: 2019-10-07
Skridskokompis
Färjestads och Länsförsäkringars skolprojekt ”Skridskokompis” har fått en flygande start.

 – En jättehärlig känsla att se alla dessa barn åka omkring på isen i vår arena, säger initiativtagaren Mathias Johansson.

Projektet är tänkt att ge alla värmländska elever i förskoleklass (tidigare kallat "nollan") upp till årskurs 3 möjlighet att komma till Löfbergs Arena under cirka två timmar och under lättsamma former testa på att åka skridskor. Hittills har över 150 barn gästat arenan.
– Det här är ett jättefint initiativ av Färjestad och Länsförsäkringar. Många av våra elever har aldrig ens sett ett par skridskor, ännu mindre en stor hockeyarena. Det är en upplevelse i många lager för barnen, säger Shivan Sindy som är idrottslärare på Kronoparksskolan i Karlstad.
{!A}

De som inte har skridskor har lånat, dels av Färjestad, men också av Fritidsbanken.
– Det har funkat jättebra. Många av barnen har sagt att det här är det bästa de gjort i sitt liv och då blir man ju glad, säger Shivan.

Mathias Johansson är också glad över det han ser.
– De är ”goa” ungarna. Det är så många frågor och hade man svar på allt hade det varit bra, skrattar han och tänker tillbaka på en fråga han fick av en liten skridskokompis.
– Han åkte fram till mig, tittade länge och sen frågade han om det var jag som var kungen här. Vad svarar man då, säger Johansson med ett leende.
{!B}

Kronoparksskolan har varit på flera besök och har ytterligare besök inplanerade.
– Vi gillar det här. Barnen får en lite längre skoldag än de normalt har, men både barn och föräldrar tycker att det här är så bra och roligt för barnen att det inte gör något. Vi ges en unik möjlighet här och det är vi tacksamma för, säger Shivan som själv glider runt i vad vi som kommer ihåg enklast kan förklaras som ett par klassiska ”hockeyrör”.
– De passar mig. Den farten jag kommer upp i så räcker det gott och väl, skrattar han innan han åker vidare för att assistera en yngre förmåga som hamnat på rumpan.

För mer information om Skridskokompis, klicka här!
{!C}
{!D}
{!E}
{!F}
{!G}
{!H}
{!I}

Kommunikatör Stefan Eriksson