Virtanen spelade oavgjort med sig själv
Publicerad: 2021-02-20
Eftersnack
FBK-backen Jesse Virtanen "bjöd" HV71 på 0-1-målet men tog snabb revansch då han pangade in 1-1-pucken sju minuter senare.
– Alltid skönt att göra mål men extra skönt efter 0-1-målet, förstås, ler han

Det stod 1-1 mellan Färjestad och HV71 efter första perioden. Jesse Virtanen var i högsta grad inblandad i båda målen. Vid 0-1-målet hade han pucken i, till synes säkert förvar, bakom egna målet. Men Christoffer Törngren stal pucken, åkte runt till framsidan av målet och tryckte in sin egen retur till 0-1.
– Jag såg inte att deras kille kom bakom mig, lite dålig kommunikation, kanske, urskuldade Virtanen sig efter sitt sällsynta misstag.

Desto skönare att trycka in 1-1-pucken?

– Bra pass från "Marre" (Martin Johansson), det var ganska enkelt för mig, säger FBK-backen som pangade in ett direktskott vid den bortre, högra stolpen. HV-målvakten var chanslös i sidled.
– Alltid skönt att göra mål men extra skönt efter 0-1-målet, förstås, ler han.

FBK gick upp till en 3-1-ledning i mittperioden.
– Vår andra period var riktigt bra, vi hade chanser till fler mål. Vi hade långa anfall och mycket tid i offensiv zon, då är det lätt att spela hockey.

Men vad hände i tredje när HV kvitterade?

– Jag tycker att vi började tredje helt ok men när de fick sitt andra mål så skapade de fler chanser, men det är hockey, vi får vara nöjda med två poäng, säger han.
För i förlängningen kunde Olle Lycksell avgöra för FBK, seger med 4-3 och två poäng bärgade.
Förutom målen var Jesse Virtanen den som drog tyngsta lasset bland spelarna, istiden ikväll var 25:21 minuter.

Återigen var spelet i powerplay resultatlöst trots sex minuter i spel fem mot fyra. Vad är problemet?
– Bra fråga, vi gör inte mål, ler han lite snett.
– Vi jobbar hårt med PP, saknar lite självförtroende. Vi får försöka spela lite enklare, kanske. Men numerärt överläge och underläge är en stor del av spelet. – Vi har bra spelare i båda PP-uppställningarna, vi får jobba med PP på träningarna.
Det är ett måste att få ordning på PP-spelet inför slutspelet.

Hur är känslan inför slutspelet?

– Vi har varit lite upp och ner men när vi spelar bra så är vi riktigt bra, vi kan slå alla lag i ligan, tycker 29-åringen.

Virtanen skrev på ett nytt tvåårskontrakt med FBK i veckan.
– Känns riktigt bra, jag har spelat min bästa hockey här så det var inget svårt beslut.

Efter dagens mål har han gjort 33 poäng (7 mål + 26 assist) på 42 matcher. Näst bäst i FBK och även näst bäste back i SHL.

Webredaktör Hans-Göran Bäckström