Jens Westin borta med käkfraktur
Publicerad: 2021-01-22
Skada
Jens Westin tvingas till ett avbrott då han på dagens träning träffats olyckligt av en puck och ådragit sig en käkfraktur.

– Vad ska man säga, det är bara så fruktansvärt tråkigt, säger han själv.

Det var i en spelövning två mot ett det hände.
– Jag stack ju fram min klubba och när skottet kommer så styrs pucken upp på mig, rakt i munnen. Jag kände ju att något inte stod rätt till för det blödde mycket, jag spottade ut en tand och sen gjorde det ganska ont. Kände på tänderna, och de två som satt kvar pekade liksom in mot munnen. Då blev jag faktiskt lite rädd och valde att inte titta något mer på det, säger han.

Vid en läkarkontroll konstaterades en käkfraktur.
– Jens blir borta ett tag. Normalt för en skada av den här karaktären är sex veckor. Han kommer dock inte att behöva en operation, säger Mattias Hell i Färjestads medicinska team.

För Jens Westin börjar nu en period med vila. och senare träning på egen hand. – Skönt ändå att slippa operation. Kändes att det räckte det som blev gjort av läkaren idag. Tur att det finns bedövning eftersom han liksom bände tillbaka tandraden så att den nu sitter där den ska. Nu har jag en ståltråd som håller nedre tandraden på plats, så något värre tuggande blir det väl inte nu den första tiden, säger han och kan trots allt elände bjuda på ett litet skratt.

Vi önskar Jens ett snabbt tillfrisknande!

Kommunikatör Stefan Eriksson