Jesper Olofsson tvåmålskytt
Publicerad: 2020-03-10
Eftersnack
Efter en lite tyngre period har det lossnat för skarpskytten Jesper Olofsson. Ett mål mot Djurgården i lördags och två mål ikväll mot Linköping.
– Skönt att få visa för sig själv och andra att man kan göra mål, gött att få hänga två ikväll och bygga lite självförtroende, säger Olofsson.

En brandskattat Färjestad med Gustav Rydahl, Victor Ejdsell, Linus Johansson, Sebastian Erixon och Jens Westin på läktaren tog en tidig ledning genom Jesper Olofsson.
– Vi bröt deras uppspel i mittzonen, Albin (Eriksson) hittade mig i mitten och jag kände mig ganska fri och sköt i farten, säger Olofsson.
Linköping vände på steken till 1-3 innan Olofsson reducerade i spel fem mot tre i tredje perioden. Han hade pucken i mitten, han backade och backade och backade mot högersidan.
– Försökte bara dra pucken i sidled för att få bort deras forward ur skottlinjen, när jag såg linjen så var det bara att trycka iväg den, den satt bra, säger Olofsson.
Men sen var det slut på det roliga för FBK som föll med 2-4 till slut. Tvåmålsskytten var dock inte helt missnöjd med sin egen insats, han har nu gjort tre mål på de två senaste matcherna.

– Skönt att få visa för sig själv och andra att man kan göra mål, gött att få hänga två ikväll och bygga lite självförtroende, menar han.

Laginsatsen var inget som FBK-forwarden var särskilt nöjd med.
– Sättet vi spelar på är, nja, lite för mjukt och duttigt, plottrigt. Inget rejält spel, säger han. – Stundtals spelade vi bra men generellt en blek insats från vår sida.
Många etablerade spelare saknades ikväll.
– Kul att få in många yngre som kommer in och kör men vi hade nog önskat lite mer driv från både deras sida och från oss lite mer rutinerade, konstaterar han.

Förlusten innebär att FBK parkerar på fjärde plats i tabellen, på samma poäng som trean HV71 och femman Rögle. Inför sista omgången kan FBK bli allt från tvåa till sexa i den hyperjämna tabellen.
– Surt att vi inte gjorde nåt bättre av det här när vi hade läge, suckar Olofsson.
– Måste göra ett bättre jobb än idag nere i Växjö på torsdag, vore bra att sluta top-4 och få hemmafördel.

Vad säger du om din egen säsong?
– Ganska bra fram till jul men sen har det inte varit någon kontinuitet, en jädra spelomsättning och inte fått den tryggheten jag behöver i spelet, tycker han.
Ikväll var det åter nya kedjekamrater i Oskar Bäck och Per Åslund.
– Varit extremt senaste veckorna med sjukdomar och skador, inte så mycket att göra åt.
– Får nollställa nu inför slutspelet, jag vet ju vad jag kan få ut på isen när jag får det att fungera, avslutar den sympatiske 27-åringen med ett leende.

Webredaktör Hans-Göran Bäckström