FBK Esports vidare till slutspel

18 maj 2020 11:31
esport

För första gången i lagets historia har nu FBK Esports kvalificerat sig som sista lag till slutspel i ECL, på plats 8 av totalt 16 lag. Nu väntar slutspel, där FBK Esports i första omgången ställs mot JYP Jyvaskyla som slutade som vinnare av grundserien.


Så här säger lagkapten Filip ”Obagol” Feldt om avancemanget:
– Otroligt kul för oss som har varit med i klubben ett tag och har sett den stora utvecklingen som har skett under detta året, nu är vi med bland de 8 bästa lagen i Europa. Framförallt är det kul att se den stora uppslutningen av fans, det har varit ett enormt stöd för oss hela vägen! Såklart hoppas vi att stödet fortsätter även i slutspelet tillsammans med våra eminenta kommentatorer Mattias Westman och Johan ”Jerkix” Eriksson, som jag är säker på sitter med slutspelsfeber redan nu.

Vad tror du om möjligheterna för ett avancemang?

– Vi hoppas och tror såklart att vi har chansen att tvåla dit seriesegrarna JYP. Främst så kommer vi att behöva en bra gameplan samt lite studsar med oss, men ingenting omöjligt. Vi lyckades ju dessutom slå dem i grundserien. Oavsett resultatet i slutspelet så kommer vi komma tillbaka i höst i både eSHL och ECL, det kan ni vara säkra på, säger Feldt.

Matcherna följer du som vanligt via streamingsiten twitch.tv.
Highlights ser du efter varje match på lagets youtubekanal ”FBKEsports”.
Spelschemat är dynamiskt varför du enklast följer laget via sociala medier ”FBKEsports”, observera att matcherna kan starta något senare än angiven tid.