• Huvudsponsorer

Martin Johansson segerskytt mot Växjö

26 december 2018 20:20
Eftersnack

FBK vände 1-2 till 3-2 i tredje perioden mot Växjö. Segerskytt: Martin Johansson!
– Roligt att vinna såna här matcher när det är så mycket folk, säger Martin.


FBK hade jagat ikapp till 2-2 mot Växjö genom Johan Ryno och matchen stod och vägde. FBK hade haft flera ribbträffar i matchen genom Linus Johansson, Robin Press och Jesper Olofsson.
– Ja, det klingade rätt bra där säger Martin Johansson.
Men avgörande 3-2-målet kom med drygt fyra minuter kvar av matchen när FBK hade powerplay och Martin Johansson befann sig i vänster tekningscirkel
– "Lilliz" (Marcus Nilsson) fick pucken nere i hörnet och jag höll på att se mig omkring hur ren jag var. Så när han passade höll jag på att bomma pucken när den kom, hann inte tänka nånting utan sköt på ren reaktion, det var kanske lika bra, skrattar han.
FBK hade då sitt fjärde numerära överläge i matchen.
– Vi hade ganska bra powerplay hela matchen med skottlägen från både höger och vänster, tycker Martin.
Målet bokfördes dock inte som ett powerplaymål då utvisade Oliver Bohm precis hann att sätta ner skridskorna på isen från utvisningsbåset när pucken satt i målnätet.
Skönt att trycka in ett så viktigt mål?
– Klart att det alltid skönt att göra mål, på hemmaplan och avgörande mål, det är klart att det är roligt, säger FBK-forwarden.
Slutet blev väldigt spännade?
– De gjorde det bra på slutet när de kastade in puckarna mot mål men vi har en bra keeper, säger Martin om Markus Svensson som hade det riktigt svettigt på slutet.
– Men vi är bättre än dem rakt igenom i andra och tredje och vinner rättvist.

FBK vände ett tufft underläge till seger igen, måste kännas otroligt skönt?
– Visst var det det, vi måste nog finna ett sätt att inte börja matcherna så trögt, vi kan inte vända på matcherna hela tiden. Göra stabilare insatser rakt igenom matcherna och ta ledningen nån gång, säger 31-åringen.
– Själv vill vara med att producera mer än jag har gjort, det är två mellandagsreor (=matcher) kvar i år så jag kanske får göra nåt billigt till, ler han.