Gustav Rydahl uttagen i Tre Kronor

28 oktober 2019 13:40
Landslag

Hårt jobb lönar sig. Det är inte minst Gustav Rydahl ett bevis på. Idag blev han, tillsammans med Michael Lindqvist, uttagen i Tre Kronors trupp till Karjala Tournament.

– Det största som har hänt mig, säger han ödmjukt.


Från att ha varit en ung kille som hamnat i ett fack tog han sitt pick och pack och flyttade hem till Karlstad och Färjestad. Det som hände sen är som en mindre saga.
– Här har jag fått förtroendet, de tror på mig och vill att jag ska spela hockey. Inte bara brunka som det varit på andra ställen. Jag har mycket att tacka Färjestad för om man tänker på det som hände idag, säger han.

Och det som hände idag var att för första gången ska få dra på sig Tre Kronors tröja i seniorsammanhang då han, tillsammans med Michael Lindqvist, blir Färjestads representanter i förbundskapten Johan Garpenlövs trupp till Karjala Tournament.
– Jag har gjort juniorlandskamper innan, men det här är ju stort alltså. Att få dra på sig landslagströjan är bland det största man kan får göra som ishockeyspelare. Jag är en glad kille idag, säger han.

GM Peter Jakobsson gläds med Rydahl.
– Han är så himla väl värd chansen. Hans utveckling sedan han kom hem till Färjestad har varit fantastisk och jag tror inte vi sett det bästa av ”Gurra” än, säger han.

När landslagsuppehållet kommer nästa vecka är Färjestad BK representerat i ett flertal landslagsuppsättningar.

Tre Kronor

Gustav Rydahl
Michael Lindqvist

Juniorkronorna (J20)

Oskar Bäck

Småkronorna (J18)

Leo Lööf

Norge J20

Tobias Norrman