Fredag Fre 3 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Idag 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov

Nyström: – Kul att få vara på is igen

16 september 2021 15:00
inför match

Efter att ha fått tillbringat stora delar av försäsongen i gymmet är nu Joel Nyström tillbaka och mer sugen än någonsin.

– Jag njuter av varje sekund där ute, säger han.


En fotskada satte stopp för Joel Nyströms deltagande i snudd på samtliga försäsongsmatcher. Mot Linköping i Skövde fanns han med på isen igen och så även i SHL-premiären i Växjö i lördags.

Hur har det varit sedan återkomsten?

– Det har funkat bra tycker jag. Av den skada jag hade känner jag ingenting, så allt härifrån ska bara bli bättre. Sen behöver man ju spela lite mer för att hitta tajming och sånt där, men det kommer.


Han har spelat tillsammans med Mikael Wikstrand i de två senaste matcherna. En partner som sprider lugn omkring sig.
– Han är som en extrafarsa till mig där ute på isen. Han snackar med mig på isen, bredvid isen och är ett jättestort stöd och en grym hjälp för mig. Han är en av ligans bästa backar så jag vet inte om jag kan ha en bättre backpartner, säger han ödmjukt.

Nu väntar en ny bortamatch - mot Malmö på lördag. Ett lag som av hävd alltid är tunga att möta.
– De har en del stora forwards så det gäller att spela smart då man själv inte är bland de längsta. Snabbt in i situationerna och med fart under fötterna så ska det där också lösa sig, säger han med ett leende.


Det väntar ytterligare några matcher på bortais innan det är dags att ändra ett fullsatt Löfbergs Arena mot Leksand 2 oktober. En udda upplevelse för 19-åringen.
– Jag kom ju upp i A-laget under förra säsongen och har egentligen aldrig spelat inför någon större publik. Tyckte det var jättehäftigt i vår första match här hemma på försäsongen då det var ett tusental på plats. Jag antar att det kan komma att bli något helt annat när det är fullsatt. Det kommer hur som helst att bli en häftig upplevelse att få vara med om det, säger han medan han lutar sig på materialvagnen i spelargången.
– Sist av isen, yngst i laget…då får man ta det här. Det brukar bara vara puckhinken, men idag blev det en vagn också. Arto och Jocke hjälper säkert någon lagkamrat med något så då hjälper jag dem. Så det ska vara, säger han innan han och vagnen försvinner in i spelargången.