Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Ryno inledde vändningen, såg inte målet

26 december 2018 19:26
Eftersnack

Mot HV71 blev Johan Rynos 4-4-kvittering bortdömd. Mot Växjö kvitterade han till 2-2 utan att riktigt veta om det.
– Pucken stutsade ut med ganska bra fart så det var svårt att se, säger Ryno.


Matchen mot Växjö blev en riktig rysare och var spännande till sista sekunden. Växjö ledde med 2-1 inför sista perioden.
Vad sa ni i pausen?
– Att vi måste ta pucken in mot mål, säger Johan Ryno enkelt.
Färjestadsspelarna följde order och jagade kvitteringen med stark skridskoåkning och aggressivt spel. Målet kom efter ett väldigt händelserikt byte i mitten av perioden. Växjö fick en avvaktande utvisning mot sig och FBK tog ut målvakten för att spela sex mot fem. Då höll nyinbytte Linus Johansson på att skicka pucken i egna målet, han missade att Markus Svensson lämnat målet för en utespelare, men pucken gled tätt utanför högerstolpen. När FBK väl tog sig in i anfallszonen sköt backen Robin Press och pucken tog i ribbans undersida och ut. FBK fortsatte anfallet och Johan Ryno sköt från vänstersidan ett skott som såg ut att ta i ribban och spelet gick vidare.
Reprisen vevades på mediakuben och den visade tydligt att pucken tog i innerribban, spelet stoppades och målet godkändes till slut.
Såg du inte själv att det var mål? – Pucken stutsade ut med ganska bra fart så det var svårt att se, säger Ryno.
När begrep du att det var mål?
– Såg målet från båset när lagkompisarna jublade, ler han. – De brukar väl ringa från situationsrummet, det gjorde de på "Linkans" (Michael Lindqvist) mål senast mot Örebro. Är det mål så brukar det bli mål till slut.
FBK fullbordade vändningen med fyra minuter kvar då Martin Johansson stänkte in 3-2-målet med ett direktskott. (Se annan artikel).

FBK inledde matchen med några starka byten men när Växjö satte 0-1-pucken var det bortalaget som dominerade, det kunde ha varit mer än 0-1 i paus efter 1-12(!) i skott.
– Växjö kommer ut ganska bra men jag tycker inte att skottstatistiken kanske speglar spelet hur det ser ut, vi hade lite anfall och var dåliga att ta pucken in mot mål, säger FBK-centern.
– Klart vi inte tycker att vi gjorde en bra period men vi var ju inte utspelade heller.
– Vi gjorde en rejäl uppryckning i andra och tredje där vi hade bra tryck långa stunder.
Det här med svaga inledningar har blivit en ovana? – Ja, vi får hitta ett sätt att spela lite jämnare över sextio minuter, säger han.
– Ingen bra första men pangar ändå iväg en trettio skott i de andra perioderna.

Direkt efter Joakim Nygårds kvittering till 1-1 gjorde Liam Reddox 1-2 med ett mäsktigt slagskott.
– Fantastiskt skott och lite jobbigt prykologiskt när vi hade en väldigt bra period i matchen och höll på att ta över, tycker Ryno.
– En styrka att vi fortsätter att spela tills matcherna tar slut. Men vi behöver finna en väg att sätta oss i förarsätet och vinna matcherna därifrån, säger han.

Matchen var vinterns halsduksmatch där läktarna är fyllda med grönvita FBK-halsdukar i tusental. En mäktig grönvit inramning och härlig ljudkuliss redan före första nedsläpp.
Risk för överladdning?
– Nej, de är en stor tillgång, vi har gjort många bra matcher inför mycket publik. En ynnest att få spela inför en sån hemmapublik, berömmer Ryno.
– Jätteroligt att spela inför mycket folk, jag hoppas att de var nöjda med underhållningen och kommer tillbaka nästa hemmamatch.