Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 3 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan

Ny förlust för FBK och Svensson skadad

4 oktober 2018 21:18
Matchreferat

Luleå - Färjestad 3-0 (1-0, 1-0, 1-0). Ett effektivt Luleå kunde vinna mot FBK som åter var ineffektivt och dessutom inte hade marginalerna med sig. Målvakten Markus Svensson utgick i första perioden med en befarad handskada.


Första perioden

Efter en vecka utan match såg FBK lite rinkrostiga ut och Markus Svensson fick göra en svettig tripperäddning i andra minuten. FBK drog på sig några tidiga utvisningar och Luleå fick spela fem mot tre i en knapp minut. Uppoffrande spel från Sebastian Erixon, Linus Johansson och Mikeal Wikstrand räddade dock situationen ihop med målvakts-Svensson.
Hemmalaget fortsatte dominansen efter sitt powerplay och Jack Connolly kunde lyfta upp en retur över den liggande FBK-målvakten och 1-0 för Luleå efter 6:31.
Nya utvisningar kom, en för FBK och sen två raka för Luleå, men inga mål. FBK-målvakten Svensson lämnade här isen efter en tidigare smäll på ena handen och in kom Adam Werner.
I slutet av perioden lämnade även Johan Ryno isen men det var 1-0 efter första perioden där Werner stod för ett par fina ingripanden i debuten.

Andra perioden

FBK kom ut med betydligt bättre intensitet i spelet och man hade flera långa anfall men inget mål framåt. När man väntade på en kvittering kom istället hemmalaget med ett anfall och på en retur fick Jonas Berglund pucken rakt på bladet. Han skickade in pucken högt via Werners axel och det var 2-0 efter 9:04!
Andra halvan av perioden bjöd på en böljande hockey där båda lagen förlade spelet i anfallszonerna utan att skapa alltför heta lägen. FBK fick in en puck i målnätet på slutet men det var några tiondelar efter att paussignalen gått.

Tredje perioden

FBK fick in 2-1-pucken efter 35 sekunder, trodde man, men efter väldigt lång videogranskning dömdes det bort för en hög klubba på Joakim Nygård. Istället kom 3-0 halvminuten senare då Austin Farley tryckte in pucken mellan benen på Adam Werner. FBK fick absolut ingenting med sig och man var upprörda då Johan Ryno fälldes i momentet före.
Uppförsbacken var nu väldigt brant för FBK som tappade gnistan lite grann här. Ett något frusterarat FBK försökte offensivt för att spräcka nollan men ett stabilt Luleå spelade på resultatet på ett säkert sätt och säkrade segern.