Tomten kom till avdelning 12
Publicerad: 2019-12-12
aktivitet
En grå och mörk decembertorsdag blev aningen ljusare för barnen på avdelning 12 på Centralsjukhuset i Karlstad.

– Kul att se glädjen hos barnen när vi hälsade på, säger Jesper Olofsson som tillsammans med Sebastian Erixon, Johan Ryno och Markus Svensson ”tomtade” för barnen.

{!A}

Färjestad har tidigare varit på besök på barnavdelningen. I år var det dags igen. Katarina Gustavsson från Blå Rummetstiftelsen fanns på plats med julklapparna som spelarna sedan delade ut.

För Jespers del så var det många bekanta ansikten som mötte honom när han dök upp.
– Vi har varit, och är här ganska ofta eftersom min dotter Nellie behöver vård för sin sjukdom. Det är ett jättefint ställe där man gör allt för att sjukdomen inte ska förknippas med något som är jättetråkigt. Lekterapiavdelningen är grym då det finns saker att syssla med för barn i alla åldrar. Vi är ju här ibland utan att ha ett ärende till en vårdavdelning, men det är så de vill ha det. Att barnen inte ska förknippa besöket till sjukhuset med enbart tråkigheter, säger Jesper.
{!B}

På avdelning 12 ligger de som kommit in av en akut anledning. Att då få besök av sina hockeyidoler lyser såklart upp tillvaron en del.
– Han har väntat på det här, sade mamman till Jakob som var en av de som fick besök. Och att Jakob blev glad för besöket gick det inte att ta miste på.

– Det behövs så lite. Kan vi lägga en stund av vår lediga tid med att göra de här sjuka barnen glada en stund så är det värt så mycket. Vi får se, men vi hoppas väl att kunna komma tillbaka igen fram i vår, säger Olofsson.
{!C}

Kommunikatör Stefan Eriksson