Frågan – Måste man vara macho som hockeyspelare?

19 februari 2020 16:00
Samtal

Det har blivit dags att snacka hockey i Frågan! Hanna Persson är inte ensam om att älska sporten men frågar sig hur hockeykulturen mår idag? Måste man vara macho som hockeyspelare? Hur mycket av gamla normer hänger kvar? Svaren söker hon tillsammans med ett av Sveriges absolut bästa hockeylag: Färjestad BK.


– Tidigare avsnitt av Frågan har väckt mycket känslor och skapat debatt. Vi tänker att det blir likadant nu. Den här gången tar Hanna hjälp av Peter Rung för att reda ut vad begreppet machokultur innebär, sedan snackar hon med tränare och spelare i Färjestad BK om det hela, säger Erica Hallin, Content & Production Manager på Löfbergs.

Uppmärksammad killmiddag

Löfbergs har varit huvudsponsor till Färjestad BK i 30 år. Samarbetet ger Löfbergs värdefull exponering men även an möjlighet att påverka och förändra. Att bidra till mer jämlika villkor för tjejer och killar till exempel, eller att sätta ljus på den negativa machokulturen.
– Det blev mycket uppmärksamhet när vi bjöd in spelare och ledare i Färjestad BK till en killmiddag förra året. En middag där snackade om vad som förväntas av en man och hur det påverkar. Att män gör dåliga saker, och behöver ta ett ansvar. Det blev startskottet på ett gemensamt arbete som vi tar vidare i det nya avsnittet av Frågan, säger Erica Hallin.

Intervjuserien Frågan

Frågan är en intervjuserie där Löfbergs låter programledaren Hanna Persson ställa frågorna som står mellan oss och en bättre morgondag. I jakten på svar träffar hon kända profiler som alla sitter med egna erfarenheter om allt från rasism och sexuella trakasserier till klimatångest och bekräftelsebehov.