Danny Saucedo – The Run(a)way Show till Löfbergs Arena

18 januari 2020 12:00
| Konsert

För två år sedan gjorde han succé och sålde över 120 000 biljetter till sin publik- och kritikerhyllade show ”NU”. Danny och hans team har nu skapat en om möjligt ännu mäktigare upplevelse - ”The Run(A)way Show” – en modern popshow med ett helt nytt scenuttryck.


För första gången någonsin åker Danny Saucedo ut på turné genom hela landet med en helt egen show - och inte vilken show som helst. Publiken får förbereda sig på en upplevelse som tänjer på alla gränser för vad som är möjligt i sådana här sammanhang.
Fullblodsentertainern Danny bjuder på en extraordinär popshow, och tillsammans med tio av Europas bästa dansare gör han det till en nyskapande scenlösning. För första gången i modern svensk pophistoria har det skapats en egen kläddesign, som är helt och hållet framtagen för artisten och hans entourage på scen. Och självklart bjuder Danny på alla sina hits, både gamla och nya.

Recensionerna har varit fantastiska och de hyllar showen och alla dess element.
Scenen beskrivs närmast som en catwalk där det bjuds på vild, vågad och stilistisk dans tillsammans med en brännande låtkavalkad. Den som känner till Danny Saucedo lite närmare vet också att han och artisten Molly Sandén länge var ett par. De båda har också i olika sammanhang berättat om ett jobbigt uppbrott från relationen, och den som vill kan under showen säkert känna att det finns en del kopplingar till ämnet även här.

Det är en stark och känslosam show, och det var längesen man såg en svensk artist låta hjärtat pumpa så hårt som Danny gör i sin show. Med sig på resan har Danny bland andra Pontus Persson. Han beskrivs som en multiartist, och är även den som har arrangerat musiken.

”The Run(A)way Show” är en annorlunda krogshow. Det fokuseras inte lika mycket på manus och snack som man kanske är van vid. Danny har i tidigare intervjuer förklarat varför.
”- Varför skulle folk vara intresserade av mina stambyten och mentala post-it-lappar?”

Kanske inte så mycket snack, men väldigt mycket annat. Och om det är något som står ut i den här uppsättningen så är det Dannys egen artistiska mångsidighet. Allt från att vara en energipumpad dansare till en avklädd sångare, ensam vid sitt piano. Låtmässigt finns det en rad skatter i Dannys repertoar. ”If only you” och ”Brinner i bröstet” är två låtar som verkligen rivstartar showen och sätter tonen för fortsättningen.

Danny Saucedo har i ”The Run(A)way Show” skräddarsytt ett koncept som passar hans artistskap som hand i handsken. Då behövs inget storslaget manus.
– Det här är en påkostad show med ett stort internationellt stuk. De gigantiska videoväggarna gör att man rycks med på ett riktigt skönt sätt. Det är partystämning helt enkelt, säger Patrik Krall som är en av producenterna för showen.

– Jag brukar normalt gå och se premiären och avslutningen samt några i mitten. I Göteborg tror jag att jag har sett showen vid 25 tillfällen. Det som är det fina med showen, för det är inte att räkna som en vanlig konsert utan show, är att det lockar en såpass bred målgrupp. Det är utan konkurrens den mest unika showen som rullar på de svenska vägarna det här året, avslutar Krall.