Lördag Lör 12 November Nov
Tisdag Tis 15 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Tisdag Tis 13 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan

1970-talet

70-talet

1970-71

Tredje gången gillt för Färjestad att etablera sig i högsta serien. 5-1 i premiären mot Västerås, trots att avstängde storstjärnan Ulf Sterner saknades. Han var inte spelklar förrän i nionde omgången och då låg FBK bara en poäng efter serieledande AIK. 10 238 såg i tolfte omgången FBK torska hemma mot Leksand med 1-5. Färjestad slutade trea i grundserien.
De fyra bästa lagen i södergruppen mötte därefter de fyra bästa från norr i kampen om SM-guldet. FBK åkte direkt på storstryk (1-7) hemma mot Brynäs, men det vände snabbt och FBK skuggade länge suveräna Brynäs i toppen. 11-1 på Modo var en helafton att minnas.
På den tiden hade FBK lätt för Frölunda, en av många segrar (6-1) kom på Ulf Sterners 30-årsdag. Han firade med att göra tre mål. Tre minuter före slutsignalen i sista omgången styrde en Timrå-spelare in Hasse Anderssons skott till 4-4 och det var precis vad som behövdes för att Färjestad skulle vinna sin första SM-medalj, brons.
FBK hade då hämtat in 1-4-underläge. Bronsmedaljen blev en stor händelse i FBK-historien. Nu hade Färjestad etablerat sig på riktigt och sedan dess varje säsong tillhört svenska eliten.

1971-72

Kent-Erik Andersson från Örebro debuterade i fjärde omgången med två mål och två målpass mot KB Karlskoga. 11-0 borta mot jumbon Surahammar efter två perioder kunde ha gett FBK målrekord, men det stannade vid 16-2. FBK tog andraplaceringen i tabellen efter Frölunda.
I slutspelsserien åkte FBK på sex raka förluster innan Conny Evensson med fyra mål fixade första segern, 7-1 på Djurgården. Men så mycket mer blev det inte. FBK hamnade näst sist i slutspelstabellen.

1972-73

En stor säsong för FBK – och Ulf Sterner. FBK vann grundserien och Sterner var ofta banans kung, som mot KB Karlskoga, 8-1. Sterner sköt eller låg bakom sju av målen. En annan profi l var backen ”Nicke” Johansson, med sina 35 år elithockeyns äldste. Arne Strömberg gjorde femte säsongen som tränare och hans filosofi började få genomslag. I slutspelsserien nosade FBK på SM-brons, men fick nöja sig med en femteplacering.

1973-74

Fortsatt grundserie norr och söder samt slutspel och nedflyttningsserie. Systemet ifrågasattes och ropen på en elitserie skallade med resultat som FBK:s 15-2 på Örebro allt högre. Färjestad BK slutade fyra i både grundserien och slutspelet. En milstolpe passerades, första segern någonsin mot storklubben Brynäs (4-3) och serieledning efter tre omgångar i slutspelet. På det följde sex raka förluster.

1974-75

Elitserien infördes i praktiken, även om det officiella namnet var Division I. De bästa lagen från division 1 Norra och Södra i samma grupp, totalt 16 lag. FBK ångade på med fyra raka segrar för att sedan köra på en riktig mina, 1-10 mot Modo. FBK slutade med en sjätteplacering i tabellen, fyra poäng från slutspelsplats.

1975-76

Premiär för elitserien på riktigt. Arne Strömberg hade flyttat till Frölunda och Olle Öst tog över som FBK-tränare. 7-8 hemma mot Modo blev Färjestad BKs första resultat i Elitserien. Dag Bredberg, en fena på cello, spelade första fiolen när FBK tog sin första seger i elitserien, 7-2 på Timrå. Men det var upp och ner. I nästa omgång sköt Lars-Erik Ericsson sex mål för Brynäs mot Färjestad BK i en match som slutade hela 14-1. Senare i serien tvålade Färjestad BK till Brynäs med 7-1. Färjestad BK säkrade slutspelsplatsen efter 3-2 borta mot AIK i sista omgången. Semifinal direkt och 8-3 på Leksand med nio landslagsmän. Färjestad BK hade ingen. Isen täcktes av ett hav av gula sittdynor när slutsignalen gick och Färjestad BK var i sin första SM-final där dock Brynäs blev för svåra.  1-6 i Karlstad följdes av 5-6 i returen i Gävle. Stefan Canderyd sköt Färjestad till en plötslig död 16 minuter och 23 sekunder in på förlängningen.

1976-77

En ny lysande säsong av Färjestad BK, som tog över serieledningen i den 18:e omgången. Vann sedan bland annat seriefinalen mot Brynäs med 6-2, men förra årets svenska mästare spurtade trots det förbi och vann serien tre poäng före Färjestad BK. Återigen semifinal mot Leksand och den här gången gick det till en tredje och avgörande match i Göteborg. Avgörabnde matcher spelades på den tiden på ”neutral bana”. Stor matchhjälte inför 11 350 i Scandinavium blev Benny Andersson.
Ny final mot Brynäs och till skillnad från året innan var det inget snack. Regerande mästarna vann de två finalmötena med 6-2 och 9-3.

1977-78

Nye tränaren Conny Evensson fick en smakstart med en oavgjord och tre segrar, bland annat förkrossande 10-0 på svenska mästarna Brynäs (två mål och en assist av nyförvärvet Bengt-Åke Gustafsson). Fortsättningen blev inte lika kul, bland annat vann Brynäs returen i Gävle med 7-0.
I jakten på slutspelsplats räckte FBK inte ända fram, även om det vara nära efter 21 mål i de två sista omgångarna, 12-9(!) på Djurgården och 9-3 på seriesegrarna Brynäs. Två poäng skiljde FBK från tredjeplaceringen i sluttabellen.

1978-79

Två ungdomar som skulle bli stora FBK-profiler hade nu etablerat sig, Tommy Samuelsson och Thomas Rundqvist. Morgan Svensson, som ögonskadades illa under träning förra säsongen, kom igen och blev matchhjälte mot Brynäs. Färjestad byggde nu för framtiden, med lyckade värvningar av unga spelare. Det räckte 1979 till en andraplats i elitserien, efter Modo. I SM-semifinalen väntade Djurgården. Janne Vestberg avgjorde första matchen i förlängning, men därefter fick stockholmarna till två femettor, jo just det, 5-1 både i returen och avgörande tredje match i Göteborg.

1979-80

19-årige Håkan Loob kom till Färjestad och spelade alla 36 omgångarna. Presenterade sig på allvar första gången mot Djurgården strax efter nyår, två mål och ett målpass. Totalt 15 Loob-mål under debutsäsongen. Men den säsongens skyttekung i FBK, och hela elitserien, var Anders Steen. Med 29 mål och 45 poäng vann ”Slägga” klart både mål- och poängligan. Laget slutade sjua i tabellen, men var bara tre poäng från slutspel. I många matcher visade det talangfulla Färjestad BK, lett av Conny Evensson, att det var något stort på gång…